Vacature stagiair(e) Publieks Diplomatie, Pers en Cultuur

Werkzaamheden
De ambassade in London heeft elk jaar in januari en in september voor vier maanden een stageplaats beschikbaar op de Afdeling Publieksdiplomatie, Pers en Cultuur (40 uur per week). Stagiairs bij de ambassade ervaren hun stage doorgaans als intensief en leerzaam. Er wordt hard gewerkt; tegelijk is de werksfeer goed, open en informeel. Het werk van de stagiair wordt zeer gewaardeerd en er is uitdrukkelijk ruimte voor eigen initiatief.
 
Het betreft een stage op het gebied van digitale communicatie. De stagiair (e) zal verantwoordelijk zijn voor het redigeren van de ambassadewebsite, onze Facebook pagina, Twitter account en andere sociale media accounts. Verder zal de stagiair(e) zich bezighouden met de laatste ontwikkelingen op het gebied van sociale media en de ambassade en haar medewerkers op de hoogte houden van de laatste trends en ontwikkelingen met betrekking to haar (publieks)diplomatieke taken. Dit is geen meeloopstage; van de stagiair wordt verwacht, naast de genoemde redactionele werkzaamheden, proactief bij te dragen aan de ontwikkeling van de digitale communicatie van de post. Deze formule biedt de beste kijk in de keuken van het werk op een van Nederlands belangrijkste diplomatieke posten.
 
Profiel van een stagiair(e)
Om in aanmerking te komen voor een stage op de afdeling PPC dient de kandidaat:
in een vergevorderd stadium van zijn/haar academische studie te zijn;
- Aantoonbare affiniteit met de werkzaamheden van de PPC afdeling 
- Een relevante studie te volgen (bijvoorbeeld: Journalistiek,  Communicatiewetenschappen, Internationale Betrekkingen);
- Zowel de Nederlandse en de Engelse taal goed te beheersen. Met name een goede schrijfvaardigheid in het Engels en Nederlands is van belang;
- een teamspeler te zijn, intellectueel nieuwsgierig en zich gemakkelijk bewegend in een brede variëteit van organisaties, waar men veel van de tijd zal doorbrengen.
 
De stage is specifiek bedoeld voor studenten en dient in het kader van een opleiding te passen. Indien u in de beoogde stageperiode niet meer studeert, kunt u niet voor deze stage in aanmerking komen.
 
Solliciteren
Spreekt bovenstaande taakomschrijving je aan en denk je aan het profiel te voldoen, stuur dan voor 15 juni (voor de stage die begint in september), of 15 november (uitgesteld t/m 22 november 2012) (voor de stage die begint in januari) een motivatiebrief, CV en twee aanbevelingsbrieven aan:
 
Nicolle Stehouwer
Office of the Public Diplomacy, Press and Culture Department
Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden
38 Hyde Park Gate
SW7 5DP London
T +44 (0) 20 75903 269
F +44 (0) 20 75810 053
[email protected]